POREXTHERM

VACUPORVacupor – изолација со високи перформанси, изработена од вакуумски изолациски панели
Кога станува збор за постигнување на најефикасна топлинска изолација на специфични места, каде што просторот за поставување на изолација се сведува на милиметри, Vacupor е производ кој што ќе го реши проблемот.

Vacupor може успешно да се инсталира и ефикасно да се користи во широк спектар на примени. Лесен е за употреба и, благодарение на вградените фибер-филаменти, кои ја поддржуваат тродимензионалната структура со двојна силика, станува отпорна на притисок и е самоподдржлив. Затоа, обично не е потребна дополнителна обвивка за подобрување на механичката стабилност. Се разбира, ние сме во состојба да понудиме Vacupor, според вашиот конкретен проблем со изолација, во разни форми и големини. Производителот континуирано развива понатамошни флексибилни апликации за овој извонреден изолационен материјал.

Како одговор на промените во законите и прописите во развиените држави, но исто така и со цел заштеда на енергија, Vacupor се повеќе се употребува во многу индустрии, како што се ладилни комори, градежни изолации и сл., со се позачестено зголемување на замената на изолациски материјали кои се поевтини, но се помалку ефикасен.
Vacupor ги комбинира својствата на микропорозен изолационен материјал со предностите на технологијата на вакумска изолација. На овој начин се постигнува екстремно ниска топлинска спроводливост од 5 mW/mK. Vacupor може да се користи во температурен опсег помеѓу -50 °C и 120 °C. Основниот материјал се произведува без никакви емисии, не е запалив и обично не содржи органски компоненти кои можат да ослободат слободни штетни продукти за разложување кога се изложени на топлина. Vacupor може да се рециклира и, според експертите за индустриска хигиена, не е опасен за здравјето. Силикатните филаменти за поддршка кои се користат за механичко засилување, исто така, не се апсорбираат од белите дробови, како што е дефинирано од страна на СЗО.
Ова го прави Vacupor идеален изолационен материјал од секоја гледна точка.

PDF icon brochurePDF icon data sheet