Скриена влага/протекувања

СКРИЕНА ВЛАГА И ПРОТЕКУВАЊА, кои се невидливи со голо око или пак биле „маскирани“ при реновирање со цел полесна продажба на имотот. ЦИВКОН АГИ доо користи уреди за откривање од FLIR, AHLBORN и RETROTEC. Доколку се работи за индустриски објект, вршиме проверка на покривната конструкција за откривање на протекување и влага. Испукани цевки во подот и ѕидовите, кондензација во инсталациони шахти и сандачиња. Предметните дефекти можат да бидат снимени и документирани во видлив и инфрацрвен спектар. Можеме да откриеме конденс и влага под фасадни изолации.

 

< ГОРЕ